Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Nimono / Főtt zöldségek

felvitel dátuma: 2011-04-19 12:17:29       mai nézettség: 1       nézettség: 2929
részletes recept
Nimono / Főtt zöldségek
Hozzávalók 2 személyre:
  • zöldségek izlés szerint válogatva (shiitake gomba, daikon (jégcsapretek), sárgarépa, konyaku, burgonya, bambuszrügy, bébikukorica, bab )
  • dashi (japán alappor)
  • mirin (édes fehérbor)
  • sake (száraz fehérbor)
  • szójaszósz
  • cukor
Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre daraboljuk, majd főzési sorrendjüket figyelembe véve megfőzzük őket dashiban.
Azután, ha már majdnem kész, adunk hozzá sakét, mirint, szójaszószt és egy kis cukrot.
Mindenkinek a saját izlésére van bizva.
Mi édeskésen szeretjük. 

Jó étvágyat kivánok! :)

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*