Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Nikujaga (Nyiküdzsaga)

felvitel dátuma: 2011-04-27 02:21:42       mai nézettség: 1       nézettség: 2728
részletes recept
Nikujaga (Nyiküdzsaga)
Hozzávalók 4 személyre:
  • 300 g vékonyra szelt marhahús (sertésből is finom)
  • 4 szem krumpli
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 szál zöldbab
  • só, bors
  • 1 pohár viz
  • 4 ek cukor
  • 4 ek szójaszósz
  • kevés olaj

    Szósz::
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek cukor
     
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A hagymát felcikkeljük, a répát és a krumplit felkockázzuk, de ne legyen túl apró, a zöldbabokat is srégan kettévágjuk, bár ha fagyasztott, akkor ne vegyük ki főzésig.
A húst jól belenyomkodjuk a Szószba, és félretesszük. 

Kevés olajat hevitünk, majd beledobjuk a hagyma felét, a krumplit, picit dinszteljük, majd rádobjuk a húst.
Ha megváltozott a hús szine, akkor hozzáadjuk a répát, picit még piritjuk, majd beleöntjük a vizet és felforraljuk.
Leszedjük a habját, hozzáadjuk a szójaszószt és a cukrot, és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a maradék hagymát is, majd benedvesitett papirtörlővel lefedjük, és 10 percig főzzük.
10 perc után rádobjuk a zöldbabot, óvatosan fakanállal a lábos alján lévő dolgokat felülre forgatjuk, és mostmár a papir nélkül, kis lángon ismét 10 percig főzzük.
Forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kivánok!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*