Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » New York-i sajttorta

felvitel dátuma: 2011-02-21 20:23:00       mai nézettség: 3       nézettség: 2996
részletes recept
New York-i sajttorta
Hozzávalók 12 személyre:

25 dkg darált omlós keksz-én vajas kekszet szoktam használni
10 dkg olvasztott vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt-nem muszáj mascarponét venni,lehet sima sajtkrém
15 dkg cukor vagy porcukor
1,5 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
1 dl tejföl
3 tojás

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal (nem baj ha nem áll össze homogén masszává).A kekszes masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodom,és beteszem a hűtőbe.
A sütőt előmelegítem 170 fokra.
A krémsajtot összekeverem a cukorral,vaníliás cukorral,liszttel,tejföllel,végül egyenként belekeverem a tojásokat.
Ráöntöm a kekszes alapra és beteszem a sütőbe 50 percre.
Mikor letelt az 50 perc kinyitom a sütő ajtaját,és hagyom még bent a rácson hűlni.
Nem baj,ha egyből a sütés után még lágynak tűnik a tészta.Hűlés közben megszilárdul.
Leönthetjük karamellöntettel.

Szakács: Gabóca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 bono 2011 február 27

A karamellöntetről lehet tudni bővebben?

10/10 Zsuzsa 2011 március 12

Elkészítettem ezt a sajttortát, mondhatom, isteni finom! Köszi ezt a remek receptet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*