A karamellöntetről lehet tudni bővebben?
25 dkg darált omlós keksz-én vajas kekszet szoktam használni
10 dkg olvasztott vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt-nem muszáj mascarponét venni,lehet sima sajtkrém
15 dkg cukor vagy porcukor
1,5 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
1 dl tejföl
3 tojás
A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal (nem baj ha nem áll össze homogén masszává).A kekszes masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodom,és beteszem a hűtőbe.
A sütőt előmelegítem 170 fokra.
A krémsajtot összekeverem a cukorral,vaníliás cukorral,liszttel,tejfölle
Ráöntöm a kekszes alapra és beteszem a sütőbe 50 percre.
Mikor letelt az 50 perc kinyitom a sütő ajtaját,és hagyom még bent a rácson hűlni.
Nem baj,ha egyből a sütés után még lágynak tűnik a tészta.Hűlés közben megszilárdul.
Leönthetjük karamellöntettel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.