Gusztusosan néz ki, elfogom készíteni a gyerkőcöknek. Meglepi lesz.
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
8 ek cukor
2 ek nescafé /folyékony állagban,vízben oldva/
2 ek víz
8 ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csg sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 db tojássárgája
4 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 ek liszt
15 dkg vaj
Hab:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
A tetejére:
2-3 ek nescafé granulátum
A felső lap locsolásához:
3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke
Elkészítés:
A piskóta /22×34 cm –es tepsiben/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval ,a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzá adjuk a tojások sárgáját ,a nescafét ,a vizet.
A lisztet a kakaóport,sütőport elkeverjük.
Tovább keverjük,majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos ,kakaós lisztet.
A tészta masszát elfeleztem.
Külön két lapot sütöttem egyenként,175 fokra melegített sütőben.
Egyben is megsüthetjük,de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.
Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal,tejjel,aromával,liszttel csomómentesre keverjük,majd sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
Kihűtjük,majd krémesre jól kihabosítjuk.
A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.
Rákenjük a krémet,befedjük a másik lappal.
A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.
Egy villával megcifrázhatjuk.
Nescaféval megszórjuk.
(A nescafét a habba is keverhetjük)
Ez a receptet Vass lászlóné Edit receptje!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.