Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Nescafés,krémes sütemény

felvitel dátuma: 2016-09-17 17:45:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1166
részletes recept
Nescafés,krémes sütemény
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
8 ek cukor
2 ek nescafé /folyékony állagban,vízben oldva/
2 ek víz
8 ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csg sütőpor
1 csipet
A krémhez:
3 db tojássárgája
4 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 ek liszt
15 dkg vaj
Hab:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
A tetejére:
2-3 ek nescafé granulátum
A felső lap locsolásához:
3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A piskóta /22×34 cm –es tepsiben/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval ,a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzá adjuk a tojások sárgáját ,a nescafét ,a vizet.
A lisztet a kakaóport,sütőport elkeverjük.

Tovább keverjük,majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos ,kakaós lisztet.
A tészta masszát elfeleztem.
Külön két lapot sütöttem egyenként,175 fokra melegített sütőben.
Egyben is megsüthetjük,de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.
Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal,tejjel,aromával,liszttel csomómentesre keverjük,majd sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
Kihűtjük,majd krémesre jól kihabosítjuk.
A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.
Rákenjük a krémet,befedjük a másik lappal.
A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.
Egy villával megcifrázhatjuk.
Nescaféval megszórjuk.
(A nescafét a habba is keverhetjük)

Ez a receptet  Vass lászlóné Edit receptje!

 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Jakabné Bányai Julianna 2016 szeptember 17

Gusztusosan néz ki, elfogom készíteni a gyerkőcöknek. Meglepi lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*