Hozzávalók:
1 csirke darabolva,vagy 6db egész csirkecomb
A fűszerkeverékhez:
5 dkg liszt
1 púpos kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 púpos teáskanál só
2 nagy gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt kömény
az egészet összekeverjük
10 dkg.reszelt füstölt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy tejföl
4 evőkanál olaj/kókuszzsír,stb./
1 dkg vaj a tepsi/jénai kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkedarabokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük,/ne legyen vizes a hús!/majd a kivajazott sütőtálba rakjuk.A maradék fűszerkeveréket rászórjuk a tetejére,majd rákarikázzuk a vöröshagymát,a reszelt sajtot rászórjuk,végül a tejfölt az olajjal összekeverjük és egyenletesen a tetejére öntjük.
Forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm.
Párolt rizs,sült burgonya,vajas zöldség illik hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.