300 g laskagomba
egy kiskanál borsikafű
egy kisebb fej vöröshagyma
só
bors
kevés étolaj
250 g trappita sajt
Maggi fortélyok négysajtos csirkemell alap
400 ml főzőtejszín
két kiskanálnyi pirospaprika
Kevés olajon lepirítjuk a vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet. Ha már megüvegesedett a hagyma, lehúzzuk a tűzről és 2 kiskanálnyi pirospaprikát keverünk hozzá. Kb. 2 dl vizet hozzáöntünk, beleöntjük az összevágott gombát. Addig főzzük, míg elforrja a levét.
A csirkemelleket keresztbe vékony szeletekre vágjuk, kevés olajon elősütjük.
Jénai tálba helyezzük a csirkemelleket, egyenletesen eloszlatjuk rajta a gombát.
A tejszínt a Maggi alappal összekeverjük, ezt ráöntjük ugyancsak egyenletesen a gombára. Ráreszeljük a sajtot és már mehet is a sütőbe.
Tipp: Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses funkciót használva sütjük. Köretként jól illik hozzá a rizs, a röszti vagy a burgonypüré.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.