Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Négysajtos csirkemell laskagombával

felvitel dátuma: 2014-03-03 12:38:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2581
részletes recept
Négysajtos csirkemell laskagombával
Hozzávalók 4 személyre:

300 g laskagomba
egy kiskanál borsikafű
egy kisebb fej vöröshagyma

bors
kevés étolaj
250 g trappita sajt
Maggi fortélyok négysajtos csirkemell alap
400 ml főzőtejszín
két kiskanálnyi pirospaprika
 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Kevés olajon lepirítjuk a vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet. Ha már megüvegesedett a hagyma, lehúzzuk a tűzről és 2 kiskanálnyi pirospaprikát keverünk hozzá. Kb. 2 dl vizet hozzáöntünk, beleöntjük az összevágott gombát. Addig főzzük, míg elforrja a levét.


A csirkemelleket keresztbe vékony szeletekre vágjuk, kevés olajon elősütjük.
Jénai tálba helyezzük a csirkemelleket, egyenletesen eloszlatjuk rajta a gombát.


A tejszínt a Maggi alappal összekeverjük, ezt ráöntjük ugyancsak egyenletesen a gombára. Ráreszeljük a sajtot és már mehet is a sütőbe. 


Tipp: Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses funkciót használva sütjük. Köretként jól illik hozzá a rizs, a röszti vagy a burgonypüré.

Szakács: Dorina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*