Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Négylapos krémes

felvitel dátuma: 2012-04-28 07:56:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2212
részletes recept
Négylapos krémes
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:
50dkg finom liszt
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
1 cs. szalalkáli
1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
1,5 l tej
15 dkg vaj vagy margarin
25 dkg kristály cukor
6 db tojás
15 dkg csokis pudingpor /főzős/
A díszítéshez:
vaníliás porcukor
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A szalalkálit az 1dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.

 Elkészítés: Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

étvágyat kívánok!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szász Éva 2012 április 28

Nagyon guszta!!!!

0/10 kautz1009 2012 április 28

Köszönöm szépen!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*