Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Négus torta citromhabbal Csilditől

felvitel dátuma: 2019-04-01 22:01:24       mai nézettség: 6       nézettség: 1082
részletes recept
Négus torta citromhabbal Csilditől
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók: 
Tésztához: 
20 dkg cukor 
5 tojás sárgája 
5 dkg margarin 
2 dkg kakaó 
1 cs sütőpor 
20 dkg liszt 
2 dl tej 


Kenéshez: 
2-3 ek sárgabaracklekvár 

Krém

1 cs vanília puding

5 dl tej

10 dkg cukor
Habhoz: 
5 tojás fehérje 
1 citrom leve 
20 dkg cukor 


Csoki mázhoz: 
10 dkg cukor 
1 pici víz
2 ek kakaópor 
2 evőkanál olaj
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítése: 

A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformában  150 fokon kb 35-40 percig sütjük. 

A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük.
Mikor  a tortalap kisült ,ketté vágjuk, hagyjuk hűlni. Addig is elkészítjük a pudingot a tasakon lévő utasítás szerint.
A tésztát baracklekvárral megkenjük, majd a pudingot is rátesszük.
Ráfordítjuk a másik felét.
A habot rásimítjuk. 
Oldalára is tetszés szerint.

A tetejére a csoki mázhoz a cukrot felöntjük a vízzel, olajjal, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig.
Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük és mehet a torta tetejére. 
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró! 
Most oldalára került inkább a máz a könnyebb díszítés miatt.
De az egészet is leönthetjük a csoki mázzal .

Természetesen a recept egyedi ötletem alapján készült.
Drága fiam születésnapjára.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*