Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg cukor
5 tojás sárgája
5 dkg margarin
2 dkg kakaó
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
2 dl tej
Kenéshez:
2-3 ek sárgabaracklekvár
Krém
1 cs vanília puding
5 dl tej
10 dkg cukor
Habhoz:
5 tojás fehérje
1 citrom leve
20 dkg cukor
Csoki mázhoz:
10 dkg cukor
1 pici víz
2 ek kakaópor
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformában 150 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük.
Mikor a tortalap kisült ,ketté vágjuk, hagyjuk hűlni. Addig is elkészítjük a pudingot a tasakon lévő utasítás szerint.
A tésztát baracklekvárral megkenjük, majd a pudingot is rátesszük.
Ráfordítjuk a másik felét.
A habot rásimítjuk.
Oldalára is tetszés szerint.
A tetejére a csoki mázhoz a cukrot felöntjük a vízzel, olajjal, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig.
Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük és mehet a torta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!
Most oldalára került inkább a máz a könnyebb díszítés miatt.
De az egészet is leönthetjük a csoki mázzal .
Természetesen a recept egyedi ötletem alapján készült.
Drága fiam születésnapjára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.