Hozzávalók:
tésztához:
6 db tojás
18 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
5 dkg liszt
a tetejére baracklekvár
a habhoz:
4 db tojás fehér
25 dkg porcukor
a mázhoz:
10 dkg cukor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál tej
10 dkg vaj
1-2 evőkanál olaj /ettől fényesebb lesz a máz/
egy pici fahéj/elhagyható/
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég sűrű, így kicsit nehezebben dolgozható el a hab benne. Sütőpapírral bélelt tepsibe/ jelen esetben torta karikába/ simítom és előmelegített sütőben, kis lángon megsütöm. A sütés kb.20 perc, de tűpróbával ellenőrizni kell, hogy megsült-e. Amíg a tészta sül, addig a tojásfehérjéhez hozzáadom a cukrot és gőz felett kemény habbá verem. Akkor jó, ha az ujjammal kiemelve belőle, már nem cseppen, hanem rajta marad.
A tésztát a sütőből kivéve megkenem vékony rétegben, folyósabb baracklekvárral, majd rásimítom a felvert tojáshabot és a legkisebb fokozaton rózsaszínűre sütöm a habot. Ügyelni kell, hogy a hab ne süljön túl, mert akkor a szeletelésnél törni fog!
Amíg a hab sül, elkészítem a csoki mázat: a cukrot a kakaóval simára keverem, majd a tejet hozzáadva felfőzöm, amíg buborékos nem lesz. Ezt követően belekeverem a vajat és ha már a máz is kihűlt /besűrűsödött/ és a tészta is teljesen hideg, rásimítom a mázat a süti tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.