Nagyon fincsi lehet!Gratulálok!
A tésztához: 4 tojás 25 dkg cukor, 12 dkg vaj vagy margarin,3dkg kakaópor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 2,5dl tej.
A habhoz: 4 tojás fehérje, 20 dkg porcukor.
Mázhoz:2dkg kakaó, 2dkg cukor, 4 evőkanál, tej, 10 dkg kikevert vaj vagy margarin.
Ez az alapadag, nálam a legnagyobb méretű gázostepsivel készült, ennek a kétszerese.
Tészta:A tojások sárgáját a cukorral, a margarinnal és a kakóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, jól elkeverjük.Zsírozott, lisztezett,tepsiben sütjük, 10 percig egész lángon, majd takarékon.
Hab:a tojásfehérjéket a porcukorral forró víz felett sűrűre verjük, a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Máz: a cukrot a kakaóval és a tejjel sűrűre felfőzzük.Ha félig kíhűlt, hozzáadjuk a kikevert vajat, és a hab tetejére öntjük.
Nagyon fincsi lehet!Gratulálok!
Köszönöm.
Na hát én meg nekiálltam és megsütöttem! Tényleg nagyon finom, próbáljátok ki! Köszi a receptet!
Örülök, hogy elnyerte a tetszésed!
Ezt én négerkockának ismerem és ott a habot rátesszük a megsült sütire és rózsaszínre sütjük és a kihűlt habra tesszük a csokimázt.
Még annyival egészíteném ki gZsuzsa-t, hogy a megsült tészta tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral, utána a hab, majd a lassú tűzön a rásütés. A többi azonos. És igen, Négerkocka-ként ismertebb!
Guszta lett! Megkóstolnám! :))
Az én nagymamám is pont így csinálta (mármint az eredeti leírás szerint), és nálunk is Négerke volt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.