Tészta: 5 tojás sárgája,5 dkg vaj, 21 dkg kristálycukor,2,5 dl tej,21 dkg liszt, 1 cs sütőpor,2 dkg kakaópor,baracklekvár a megsült tésztára
Hab: 5 tojás fehérje,10 evőkanál finom porcukor,
Máz:4 evőkanál tej,6 dkg kritálycukor,3 dkg kakaópor,1 csepp ecet,10 dkg vaj
A tojássárgát a vajjal és cukorral nagyon habosra keverjük.Majd hozzádjuk a tészta többi hozzávlóját és egynemű masszává keverjük.Kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük kb.30 percig tűpróbáig!!Amikor kisült megkenjük baracklekvárral és a tojásfehérjéből és porcukorból kevert habot rákenjük ,majd visszatesszük a sütőbe,de a hőt már levesszük inkább csak a meleg sütőben száritjuk.
aAmázhoz az alapanyagokat a vaj kivételével összefőzzük és a lángról levéve elkeverjük benne a vajat.Kihűlés után a hab tetejére simitjuk és dióval díszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.