½ kigyóuborka
½ jégsaláta
½ kaliforniai paprika piros
½ kaliforniai paprika sárga
1-2 nagy sárgarépa
1 lilahagyma
2 paradicsom
10 dkg fetasajt (opcionális)
olivabogyó (opcionális)
A salátát és a sajtot kockára vágjuk,a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszejük a többi hozzávalót vékony csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük, a paradicsom kivételével. ( A paradicsom könnyen összeszottyad, ha nem fogyasztjuk el azonnal, emiatt jobb közvetlenül az elfogyasztás előtt rátenni)
Általában reggeli vacsorára ilyet eszem. Néha teszek bele főtt tojást, esetleg az évszaktól függően picit szoktam változtatni a hozzávalókon ( lilakáposzta, káposzta, cukkini stb), de mindig arra törekszem, hogy minél színesebb legyen)
Meglocsolhatjuk olivával, vagy tökmagolajjal, vagy készíthetünk rá valamilyen öntetet. Én fokhagymás pirítóssal szoktam enni:))
Öntet
Olivás-joghurtos
6-7 olivabogyó
1 natúr előflórás joghurt
só
bors (szines vagy fehér)
Az oljbogyót felkarikázzuk és összekeverjük a hozzávalókkal.
Juhtúrós
1 natúr előflórás joghurt
5 dkg juhtúró
A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Ha ráununk a salátára a maradákból készíthetünk levest.
Összeturmixoljuk 1 élőflórás natúr joghurttal 1 gerezd fokhagymával/kapor és máris kész a hűsítő levesünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.