Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Natúr saláta

felvitel dátuma: 2011-07-16 20:48:43       mai nézettség: 1       nézettség: 4475
részletes recept
Natúr saláta
Hozzávalók 4 személyre:

½ kigyóuborka

½ jégsaláta

½  kaliforniai paprika piros

½  kaliforniai paprika sárga

1-2 nagy sárgarépa

1 lilahagyma

2 paradicsom

10 dkg fetasajt (opcionális)

olivabogyó (opcionális)

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

 A salátát és a sajtot kockára vágjuk,a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszejük a többi hozzávalót vékony csíkokra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük, a paradicsom kivételével. ( A paradicsom könnyen összeszottyad, ha nem fogyasztjuk el azonnal, emiatt jobb közvetlenül az elfogyasztás előtt rátenni)

 Általában reggeli vacsorára ilyet eszem. Néha teszek bele főtt tojást, esetleg az évszaktól függően picit szoktam változtatni a hozzávalókon ( lilakáposzta, káposzta, cukkini stb), de mindig arra törekszem, hogy minél színesebb legyen)

Meglocsolhatjuk olivával, vagy tökmagolajjal, vagy készíthetünk rá valamilyen öntetet. Én fokhagymás pirítóssal szoktam enni:))

Öntet

Olivás-joghurtos

6-7 olivabogyó

1 natúr előflórás joghurt

bors (szines vagy fehér)

Az oljbogyót felkarikázzuk és összekeverjük a hozzávalókkal.

 

Juhtúrós

1 natúr előflórás joghurt

5 dkg juhtúró

A hozzávalókat összeturmixoljuk.

 

Ha ráununk a salátára a maradákból készíthetünk levest.

 

Összeturmixoljuk 1 élőflórás natúr joghurttal 1 gerezd fokhagymával/kapor  és máris kész a hűsítő levesünk.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*