Gyonyoru és gyorsan elkészítheto torta, gyorsan el is mentem magamnak!
6 tojás
6 EK cukor
6 Ek liszt
1 cs. sütőpor
Krém:
4 tojássárgája
25 dkg cukor
2 teáskanál viz
1 narancs leve
1 narancs reszelt héja
25 dkg vaj vagy margarin
1 cs narancs izű pudingpor
pici narancs izesitő
Diszités:
2,5 dl tejszinhab
1 cs. habfix
1 csomag kekszrúd
A tésztához valókból piskótát keverünk, tortaformába öntjük és megsütjük.
Közben elkészitjük a krémet:
Felforraljuk a vizet. Egy másik edénybe összekeverjük a sárgáját a cukorral, reszelt narancshéjjal, narancs levével , pici izesitővel - ki is hagyható -és a felforralt vizzel, majd hozzáadjuk a pudingport is. Gőz fölött sűrűre főzzük.
Habosra keverjük a vajat és a kihűlt krémhez keverjük.
A kihűlt tortát kettévágjuk és megkenjük krémmel, rátesszük a 2. lapot és a tetejét, oldalát is megkenjük krémmel.
Tetszés szerint diszitjük.
2,5 dl teszinhabot kikekerünk 1 csomag habfixel és a torta tetejére kenjük. Oldalát körberakjuk hosszú kekszrudakkal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.