Nagyon guszták!:)
20 dkg zabpehely
4 dkg xillit
3 dkg méz
0,65 dl extarszűz olivaolaj
5 dkg mogyoró
1 tk. gyömbér
A mogyorót durvára daráljuk. A narancs levét kifacsarjuk.
A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a a mogyoróval sóval, gyömbérrel.
A xillitet, mézet, narancslét összekeverjük és a száraz anyagokhoz adjuk.
Az egészet jól összekeverjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi golyócskákat szaggatunk, amit ellapítunk és mindegyik tetejére teszünk 1 mogyorót.
A sütőt előmelegítjük és 160 fokon 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.(kb 20-25 db keksz lesz)
Már korában szemet vetettem erre a receptre http://www.nosalty.hu/recept/olivaolajos-mogyoros-keksz és gondoltam, ma megsütöm anyám névnapjára, hogy legyen idő még korrigálniJ.
Fogalmam sincs mi fogja össztartani a kekszet, és mitől fog megnőni, de holnap megsütöm még a kedvencét. (http://www.receptlap.hu/recept/csokoladesmazsolasmogyoros_keksz_3558
Egyben maradtak, de nem tudom Petra kekszei mitől olyan szép sárgák?
(A xillit tiovábbra is ellentétes a táplálkozási elveimmel, de anya szereti:(
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.