Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Narancsos zabkeksz

felvitel dátuma: 2011-12-12 17:47:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1556
részletes recept
Narancsos zabkeksz
Hozzávalók 1 személyre:

20 dkg zabpehely

25 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt

15 dkg kandírozott narancshéj

15 dkg vaj/kókuszzsír

1 tk. örőlt gyömbér

csipetnyi

3 ek. méz

1,5 tk. szódabikarbóna

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 7 perc

Elkészítés:

A zabpelyhet ledaráljuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát, gyömbért, majd összekeverjük.  A vajat és vagy/kókuszzsírt felolvasztjuk.

A narancshéjat egy tálba tesszük, ráöntjük a mézet, majd a felolvasztott zsíradékot és elkeverjük.

A zsíros keverékbe beletesszük a száraz anyagokat és összedolgozzuk és cipót formálunk a tésztából. Hűvös helyen pihentetjük.

A nyújtódeszkát meglisztezzük, és 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. A nyújtófát is lisztezzük meg, ,mert a tészta egyébként hozzáragad.

Különböző formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra és 5-7 perc alatt megsütjük.

Kb. 55-60 keksz lesz

Itt is megtalálod:
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/narancsos-zabkeksz.html

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 12

Másoltam! Köszi!

0/10 kautz1009 2011 december 12

Szép mint mindig!:))Mentettem!

0/10 csoti.henriette 2011 december 12

tetszik

0/10 Helga 2011 december 12

Köszi:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*