Másoltam! Köszi!
20 dkg zabpehely
25 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg kandírozott narancshéj
15 dkg vaj/kókuszzsír
1 tk. örőlt gyömbér
csipetnyi só
3 ek. méz
1,5 tk. szódabikarbóna
A zabpelyhet ledaráljuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát, gyömbért, majd összekeverjük. A vajat és vagy/kókuszzsírt felolvasztjuk.
A narancshéjat egy tálba tesszük, ráöntjük a mézet, majd a felolvasztott zsíradékot és elkeverjük.
A zsíros keverékbe beletesszük a száraz anyagokat és összedolgozzuk és cipót formálunk a tésztából. Hűvös helyen pihentetjük.
A nyújtódeszkát meglisztezzük, és 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. A nyújtófát is lisztezzük meg, ,mert a tészta egyébként hozzáragad.
Különböző formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra és 5-7 perc alatt megsütjük.
Kb. 55-60 keksz lesz
Itt is megtalálod:
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/narancsos-zabkeksz.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.