Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Narancsos túrós palacsintatorta

felvitel dátuma: 2011-03-26 10:00:24       mai nézettség: 2       nézettség: 3631
részletes recept
Narancsos túrós palacsintatorta
Hozzávalók 4 személyre:

Palacsinta tészta:
6 dl tej
3 db tojás
4 dl víz
40 dkg liszt
só, cukor csipetnyi
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál élesztőpor
1 db narancs

Túrótöltelék:
50 dkg túró
4 db tojás
2 evőkanál cukor
2 dl tejföl
20 dkg narancslekvár
1 mokk
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A lisztbe tesszük a tojást, sót, cukrot vízet és a tejet fokozatosan állandó keverés mellett ( ügyelve arra, hogy ne legyen csomós ).
Ha símára kevertük a tésztát, teszünk hozzá még egy evőkanál étolajat, majd egy mokkáskanál élesztőport ( az élesztópor azért kell bele, mert a palacsinta, ha kihül megkeményedik, de az élesztőpor ezt megakadályozza, így később is puha marad a palacsinta állaga).
Még egy kis ideig keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.
Sütni kezdjük a palacsintát, majd rétegenként ( egy rétegben túrótöltelék, egy rétegben narancslekvár ) a tölteléket kenjük a készre sütött palacsintára.

Fogyasztható frissen, de hűtőbe rakva hidegen is tálalható.

Túrótöltelék:
A túrót, tojás sárgáját, cukrot, tejfölt összekeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, majd így adjuk hozzá

Narancs karikákkal díszítjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 netili 2011 március 26

Én is pont így készítem a palacsinta tésztáját.Ezzel a töltéssel és sütéssel viszont még nem csináltam.Én tekerem, félbe vágom és úgy sütöm.

0/10 Kupó Tiborné 2011 március 26

Még soha nem hallottam ezt az élesztőporos trükköt,de köszönöm az ötletet ki fogom próbálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*