Én is pont így készítem a palacsinta tésztáját.Ezzel a töltéssel és sütéssel viszont még nem csináltam.Én tekerem, félbe vágom és úgy sütöm.
Palacsinta tészta:
6 dl tej
3 db tojás
4 dl víz
40 dkg liszt
só, cukor csipetnyi
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál élesztőpor
1 db narancs
Túrótöltelék:
50 dkg túró
4 db tojás
2 evőkanál cukor
2 dl tejföl
20 dkg narancslekvár
1 mokk
A lisztbe tesszük a tojást, sót, cukrot vízet és a tejet fokozatosan állandó keverés mellett ( ügyelve arra, hogy ne legyen csomós ).
Ha símára kevertük a tésztát, teszünk hozzá még egy evőkanál étolajat, majd egy mokkáskanál élesztőport ( az élesztópor azért kell bele, mert a palacsinta, ha kihül megkeményedik, de az élesztőpor ezt megakadályozza, így később is puha marad a palacsinta állaga).
Még egy kis ideig keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.
Sütni kezdjük a palacsintát, majd rétegenként ( egy rétegben túrótöltelék, egy rétegben narancslekvár ) a tölteléket kenjük a készre sütött palacsintára.
Fogyasztható frissen, de hűtőbe rakva hidegen is tálalható.
Túrótöltelék:
A túrót, tojás sárgáját, cukrot, tejfölt összekeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, majd így adjuk hozzá
Narancs karikákkal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.