Hozzávalók: 9 db-hoz
13 dkg rétesliszt
12 dkg porított eritrit, vagy porcukor
12 dkg vaj, vagy margarin
2 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
csipet só
1/2 narancs
A puha vajat az édesítővel a csipet sóval, habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk, a narancs levét és a lereszelt héját belekeverjük, végül a sütőporos lisztet óvatosan beleforgatjuk és (fánksütőbe) egy megfelelő vajjal kikent formába adagolva megsütjük.
200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 175 fokon szép aranysárgára sütjük, (kb. 20 per) tűpróbával ellenőrizzük.
Önmagában fogyasztva, de délutáni teával is nagyon finom desszert.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.