http://www.serpenyo.hu/recept/narancsos_suti/6409
3 db narancs
A piskótához:
8 db tojás
8 ek.finom liszt
8 ek.kristály cukor
1 ek.kakaópor
2 dkg sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dkg vaníliás pudingpor
4 dl tej
A tetejére:
reszelt étcsoki vagy tortadara
A tepsi kikenéséhez:
margarin
2 ek.zsemlemorzsa
Előkészítés: A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával. Két narancsot meghámozunk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: A kikent morzsázott tepsibe sorba rakjuk a narancskarikákat. Az összetevőkből a kakaó nélkül piskótatésztát keverünk. A felét a narancsokra öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A fele cukorral habosra keverjük a margarint. A pudingot megfőzzük a maradék cukorból, tejből és pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt csokival vagy tortadarával. Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs szeletekkel díszíthetjük
24x30-as tepsiben sütöttem.
http://www.serpenyo.hu/recept/narancsos_suti/6409
A serpenyőre is én tettem fel!!Judyt1218 a feleségem!:))
Ezt nem tudhatjuk. Pont az ilyenek elkerülése végett kell megjelölni a forrást vagy odaírni a végére, mondjuk, hogy feleségem receptje vagy valami hasonlót. Tudod, kicsit gyanakvóak vagyunk már, mert nagyon sokan másolással, tehát képpel együtt, netről lemásolt recepteket tesznek fel. Ennek az oldalnak pedig nem ez a célja. Mostantól tudjuk, hogy Judyt1218 a nejed. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.