Nagyon tetszik!!Ki is próbálom!!:))
3 db narancs
30 dkg zsírszegény krémsajt
3 db tojás
25 dkg keksz
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 ek narancslé
1,5 dl tejföl
3 ek zselatinpor
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A kekszet összetörjük ( lehet turmixgépbe is ). de lehet egy kicsit darabos is.
A vajat felolvasszuk, és a keksszel összekeverjük. (
Egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk a masszát.
A krémsajtot, tejfölt, cukrot tojássárgájával összekeverem.
Egy ek. zselatint feloldunk 3 ek. vízben és a krémsajtos morzsához keverjük.
Óvatosan a felvert tojásfehérjével összekeverjük.
A tortára öntjük és 2 órára hűtőbe.
A maradék zselatint feloldjuk és belekeverjük a narancslevet, majd a reszelt narancshéját.
Ráöntjük a tortára, és várjuk hogy megszilárduljon.
Szeletelve 5 óra múlva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.