Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Narancsos sajttorta ( mascarpone )

felvitel dátuma: 2012-05-25 12:23:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1742
részletes recept
Narancsos sajttorta ( mascarpone )
Hozzávalók 4 személyre:

3 db narancs
30 dkg zsírszegény krémsajt
3 db tojás
25 dkg keksz
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 ek narancslé
1,5 dl tejföl
3 ek zselatinpor

 

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl  

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

A kekszet összetörjük ( lehet turmixgépbe is ). de lehet egy kicsit darabos is.
A vajat felolvasszuk, és a keksszel összekeverjük. (
Egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk a masszát.
A krémsajtot, tejfölt, cukrot tojássárgájával összekeverem.
Egy ek. zselatint feloldunk 3 ek. vízben és a krémsajtos morzsához keverjük.
Óvatosan a felvert tojásfehérjével összekeverjük.
A tortára öntjük és 2 órára hűtőbe.
A maradék zselatint feloldjuk és belekeverjük a narancslevet, majd a reszelt narancshéját.
Ráöntjük a tortára, és várjuk hogy megszilárduljon.
Szeletelve 5 óra múlva tálaljuk

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 25

Nagyon tetszik!!Ki is próbálom!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*