Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 22 csütörtök Júlia, Rita névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Narancsos Mézes-krémes szelet

felvitel dátuma: 2012-11-16 13:33:31       mai nézettség: 1       nézettség: 699
részletes recept
Narancsos Mézes-krémes szelet
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
Tészta:
120g méz
100g margarin
0,5dl tej
160g kristálycukor
fél citrom leve
2 tojás
600g liszt
1 kk szódabikarbóna
1 vaníliás cukor
1 kk fahéj
Krém:
1 vaníliás puding por
3 dl tej
200 g margarin
200 g porcukor
2 vaníliás cukor
0,5 dl citromlé
0,5 dl rum
1 nagyobb narancs reszelt héja
Tetejére:
20 dkg csokoládé
15dkg baracklekvár
Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzá adjuk a szódabikarbónával vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal össze dolgozzuk (egyenlőre ragacsos lesz nem baj!!)és a keverő tálban hagyva , fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük majd a tésztát 4 részre osztjuk, és gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk ki belőle.A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, gyakran megkeverve kihűtjük.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.A pudinghoz keverjük a citromlét, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a vajas krémet.Az első lapot tepsibe fektetjük megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot , megkenjük a lekvár felével , aztán a harmadik lap , maradék krém,végül a negyedik lap amelyet vékonyan megkenjük lekvárral és 20 percig szikkadni hagyjuk.És végül leöntjük csokival a tetejét.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*