Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Narancsos Marmelád torta

felvitel dátuma: 2014-12-26 21:00:31       mai nézettség: 3       nézettség: 2938
részletes recept
Narancsos Marmelád torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

A tésztához:

4 tojás

25 dkg kristálycukor

1 narancs

4 evőkanál forró víz

1 csomag sütőpor

20 dkg finomliszt

A forma kikenéséhez:

margarin

finomliszt

A krémhez:

2 narancs

2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor

20 dkg kristálycukor

2 tojás

5 dl tej

20 dkg margarin

5 kanál Narancs marmelád

A tészta locsolásához:

6-9 evőkanál narancslé

A torta oldalának díszítéséhez:

10 dkg vékony apróra vágott mandula háncs pirítva

A tetejére:

2 dl habtejszín Hulala

2 db narancs

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.

3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk,és hozzáadjuk a Marmeládot is. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.

4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.

5. A torta tetejét  narancsgerezdekkel díszítjük.

Majd a Hulala tejszínnel dekoráljuk .A maradék manduával megszórjuk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 antal jázmin juliA 2015 május 17

nAGYON ÉRDEKES

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*