nAGYON ÉRDEKES
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
25 dkg kristálycukor
1 narancs
4 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
A forma kikenéséhez:
margarin
finomliszt
A krémhez:
2 narancs
2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor
20 dkg kristálycukor
2 tojás
5 dl tej
20 dkg margarin
5 kanál Narancs marmelád
A tészta locsolásához:
6-9 evőkanál narancslé
A torta oldalának díszítéséhez:
10 dkg vékony apróra vágott mandula háncs pirítva
A tetejére:
2 dl habtejszín Hulala
2 db narancs
Elkészítés:
1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.
3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk,és hozzáadjuk a Marmeládot is. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.
4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.
5. A torta tetejét narancsgerezdekkel díszítjük.
Majd a Hulala tejszínnel dekoráljuk .A maradék manduával megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.