ez nagyon finom jól néz ki111
3kg-os pecsenye kacsa
1 kis fej lila káposzta
1 kis fej fejeskáposzta
4-5 szem nem túl édes alma
2 db narancs
só
őrölt fehér bors
őrölt kömény
2 ek.kristály cukor
ecet ízlés szerint
Előkészítés::A kacsát megtisztítjuk,megmossuk.Kívül-belül sózuk,borsozzuk.A káposztákat vékony szeletekre vágjuk,az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:A kacsát tepsibe tesszük,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva.Kevés vizet öntünk a tepsibe majd lefóliázzuk és közepes lángon kb. két órát sütjük.Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen.Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot,rátesszük a köményt,szeletelt káposztákat.Sózzuk,borsozzuk és puhára pároljuk.Az utolsó pár percben hozzáadjuk a reszelt almát,ecettel ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük és az almás párolt káposztával tálaljuk.Főt-sült burgonyát készítettem hozzá./a burgonyát hasábokra vágtam,félig megfőztem majd bő olajban megsütöttem/
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.