Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Narancsos kacsasült almás káposztával

felvitel dátuma: 2011-12-24 13:27:02       mai nézettség: 1       nézettség: 4296
részletes recept
Narancsos kacsasült almás káposztával
Hozzávalók 4 személyre:

3kg-os pecsenye kacsa

1 kis fej lila káposzta

1 kis fej fejeskáposzta

4-5 szem nem túl édes alma

2 db narancs

őrölt fehér bors

őrölt kömény

2 ek.kristály cukor

ecet ízlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

Előkészítés::A kacsát megtisztítjuk,megmossuk.Kívül-belül sózuk,borsozzuk.A káposztákat vékony szeletekre vágjuk,az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:A kacsát tepsibe tesszük,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva.Kevés vizet öntünk a tepsibe majd lefóliázzuk és közepes lángon kb. két órát sütjük.Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen.Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot,rátesszük a köményt,szeletelt káposztákat.Sózzuk,borsozzuk és puhára pároljuk.Az utolsó pár percben hozzáadjuk a reszelt almát,ecettel ízesítjük.

A megsült kacsát részeire szedjük és az almás párolt káposztával tálaljuk.Főt-sült burgonyát készítettem hozzá./a burgonyát hasábokra vágtam,félig megfőztem majd olajban megsütöttem/

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 dóri 2018 február 15

ez nagyon finom jól néz ki111

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*