Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » narancsos grízes szelet

felvitel dátuma: 2012-11-26 00:41:46       mai nézettség: 1       nézettség: 2190
részletes recept
narancsos grízes szelet
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

4 db narancs /1 bele, 1 a tetejére/
15 dkg cukor
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
8 evőkanál gríz
14 dkg margarin/vagy vaj/
2 dl habtejszín
1 kis tasak habfixálópor

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A narancsokat /3 db/meghámozom, gerezdekre szedem, majd kockára vágom. Egy lábosban a 2 dl vízzel és a cukor egyharmadával /5 dkg/ felforralom, majd belekanalazom a grízt és pár percig állandóan kavargatva megfőzöm, majd a kockára vágott narancsot hozzáadom. A megfőtt masszát tepsibe vagy tortaformába simítom. /én 20x30 cm-es formát használtam/ A pudingport összekeverem 5 dkg cukorral, majd egy kis tej hozzáadásával csomómentesre keverem és a forró tejbe öntve megfőzöm. Kihűlésig, néha megkavarva, hogy ne bőrösödjön, félreteszem. Amíg hűl, addig a margarint/vajat/ a maradék cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot hozzáadva simára keverem. Ezt a krémet a kihűlt narancsos grízes masszára simítom. A tejszínt felverem a fixálóval, majd ezt is rásimítom a tetejére.
A megmaradt narancsgerezdekkel kirakom a tetejét, majd apróra vágott kandírozott citrushéjjal megszórom.
Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, majd szeletelve tálalom.

A receptet csoporttársam /Mogyiné/meggyes grízese alapján állítottam össze!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*