Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Narancsos gesztenyekocka

felvitel dátuma: 2011-03-24 20:39:30       mai nézettség: 2       nézettség: 1856
részletes recept
Narancsos gesztenyekocka
Hozzávalók 2 személyre:
12 db babapiskóta
10 dk mascarpone
1 cs gesztenyemassza
2 dl Hulala(növényi tejszín)
1 cs vaníliás cukor
porcukor
rum
2 db narancs
2 dl narancslé
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:
A narancslébe egy kevés rumot keverni, majd egyesével, hogy ne ázzon el túl a babapiskóta, beleforgatni. Majd egy jénaiba egymásmellé helyezni 6 darabot.
A gesztenyemasszát a mascarponéval, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és rummal simára keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként óvatosan ezt is a gesztenyés masszához keverni.
A jénaiba helyezett babapiskóta tetejére kanalazni a fele masszát, majd elsimítani és a tetejét kirakni a kockákra vágott narancs darabokkal.
Ezután a maradék babapiskótát szintén egyesével beleforgatni a narancslébe, hogy egy kicsit megszívja magát, majd a narancs tetejére helyezni.
A megmaradt gesztenyés krémet egyenletesen elkenni a tetején, majd megszórni kakaóval és 1-2 órára a hűtőbe tenni pihenni.

Tálaláskor még esetleg tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*