Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Narancsos Babapiskótás Torta

felvitel dátuma: 2013-01-16 14:29:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2608
részletes recept
Narancsos Babapiskótás Torta
Hozzávalók 12 személyre:

 

Piskóta:

·         8 tojás

·          8 ek cukor

·         1 cs vaníliás cukor

·         8 ek finomliszt

·         1/2 cs sütőpor

·         csipet

Tejszínes-narancsos krém:

·         3 dl rostos narancslé

·         1 cs vaníliás pudingpor

·         1 cs habfixáló

·          1 l tejszín  vagy  ½ l hullala

·          2 narancs

·          cukor

·         narancsos zselatin

 Díszítés  minimális  rumos tejbe áztatott  babapiskóta

narancsos  zselatin

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

 

1.    Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral

2.    A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük

3.    A lisztet átszitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral.

4.    A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát

5.    Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük

6.    A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot

7.    A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük

8.    Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot. ,ha Hullalát használunk nem kell a fixáló és kevesebb cukor  kell  mert az édes.

9.A tejszín ¾ ét hozzákeverjük a pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.

 A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel

10.Tetejére  narancs darabokat  rakunk és az elkészített zselatín ha már   ráontjük ..

mellette  díszítjük  a megmaradt  habbal .

Oldalát  díszítjük a babapiskótával melyet óvatosan rumos tejben áztattunk meg.

Nagyon finom  .Jó étvágyat

 

·       

·          

·        

·       

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*