Piskóta:
· 8 tojás
· 8 ek cukor
· 1 cs vaníliás cukor
· 8 ek finomliszt
· 1/2 cs sütőpor
· csipet só
Tejszínes-narancsos krém:
· 3 dl rostos narancslé
· 1 cs vaníliás pudingpor
· 1 cs habfixáló
· 1 l tejszín vagy ½ l hullala
· 2 narancs
· cukor
· narancsos zselatin
Díszítés minimális rumos tejbe áztatott babapiskóta
narancsos zselatin
1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük.
3. A lisztet átszitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral.
4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát.
5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot.
7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük.
8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot. ,ha Hullalát használunk nem kell a fixáló és kevesebb cukor kell mert az édes.
9.A tejszín ¾ ét hozzákeverjük a pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel.
10.Tetejére narancs darabokat rakunk és az elkészített zselatín ha már jó ráontjük ..
mellette díszítjük a megmaradt habbal .
Oldalát díszítjük a babapiskótával melyet óvatosan rumos tejben áztattunk meg.
Nagyon finom .Jó étvágyat
·
·
·
·
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.