4 alaposan megmosott narancs héja
½ citrom
2 kiskanál citromsav
kevés víz
0, 75 dg cukor
4 l víz
A narancshéjat vékony csíkokra vágom, és a kimagozott felszeletelt citrommal együtt egy 7 dc-s befőttes pohárba rakom.Egy kevés vízzel felöntöm, hogy ellepje. 2 kiskanál citromsavat szórok rá.Megkeverem.Lezárom.3 napig állni hagyom, közben naponta legalább 2-szer megkeverem.
3 nap múlva leturmixolom.Közben a cukorból és a 4 l vízből szirupot főzök. A forrásban lévő szirupba belekeverem a leturmixolt pépet, és főzöm 3 percig. Félreteszem, s amikor már kihűlt, leszűröm, de nem szükséges, így is fogyasztható.Hűtőszekrényben, műanyag palackokban, akár 8 hétig is eláll.Sokkal ízletesebb, mint a boltban vett narancsitalok, és legalább tudom, hogy mi van benne.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.