Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » narancsdzsem

felvitel dátuma: 2012-02-18 21:04:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2658
részletes recept
narancsdzsem
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:•

2 kg narancs /héj nélkül, csak a gyümölcs hús/
kg-onként 40 dkg cukor
néhány szem szegfűszeg és fahéj /az őrölt is /
tartósítószer/én nátrium-benzoátot használok/
1 cs. dzsemfix/ha nem kapható zselatin is használható 2 kávéskanál/

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A narancsot alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy éles késsel lehántjuk majd vékony szálakra vagdaljuk. A héj alatti fehér bundát is alaposan letisztítjuk /fokozza a keserű ízt/ és kidobjuk. A narancs húsát apró kockára vágjuk, a magokat kiszedjük. A csíkokra vágott narancshéjat és a narancs húsát lábosba tesszük és annyi vizet öntünk , hogy ellepje.
 Lefedve, takarékon időnként megkeverve egy óra hosszat forraljuk. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és szegfűszeget, még nagyjából 20 percig főzzük. Végül hozzáadunk egy csipetnyi tartósítószert és a dzsemfixet, majd forrón üvegekbe töltjük. Mielőtt üvegekbe töltöttem, kiszedtem a darabos fűszereket belőle! Csavaros fedelű üvegeket használtam, mert most először a lezárást követően fejre állítottam az üvegeket és 5 perc múlva száraz dunsztba helyeztem el abban hagytam kihűlni.

Az elkészítés előtt két Recept csoportos ismerőstől /Amanda és Mogyika/ is kértem tanácsot. Mindketten szinte azonos recepttel voltak a segítségemre! Köszönöm.

 

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 február 19

nagyon jónak tűnik a recepted elmentem és megcsinálom, köszi.

0/10 Szép Valérija 2012 február 19

Nagyon jó különösen télen a vitaminokra szükségünk van!!!Meg fogom csinálni!

0/10 Anyika 2012 február 21

Köszönöm szépen és sok sikert kívánok nektek!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*