nagyon jónak tűnik a recepted elmentem és megcsinálom, köszi.
Hozzávalók:•
2 kg narancs /héj nélkül, csak a gyümölcs hús/
kg-onként 40 dkg cukor
néhány szem szegfűszeg és fahéj /az őrölt is jó/
tartósítószer/én nátrium-benzoátot használok/
1 cs. dzsemfix/ha nem kapható zselatin is használható 2 kávéskanál/
Elkészítés:
A narancsot alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy éles késsel lehántjuk majd vékony szálakra vagdaljuk. A héj alatti fehér bundát is alaposan letisztítjuk /fokozza a keserű ízt/ és kidobjuk. A narancs húsát apró kockára vágjuk, a magokat kiszedjük. A csíkokra vágott narancshéjat és a narancs húsát lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Lefedve, takarékon időnként megkeverve egy óra hosszat forraljuk. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és szegfűszeget, még nagyjából 20 percig főzzük. Végül hozzáadunk egy csipetnyi tartósítószert és a dzsemfixet, majd forrón üvegekbe töltjük. Mielőtt üvegekbe töltöttem, kiszedtem a darabos fűszereket belőle! Csavaros fedelű üvegeket használtam, mert most először a lezárást követően fejre állítottam az üvegeket és 5 perc múlva száraz dunsztba helyeztem el abban hagytam kihűlni.
Az elkészítés előtt két Recept csoportos ismerőstől /Amanda és Mogyika/ is kértem tanácsot. Mindketten szinte azonos recepttel voltak a segítségemre! Köszönöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.