Nagyon egyszerü elkészíteni, több receptet megnéztem, és ezt választottam, finom lett, és nem is kell a főzésnek 60 perc.
3 kg görög narancs ( mag nélküli, meghámozott )
3 db zselésítő befőzőszer
1 kg péppé darált narancshoz ( ebben a sárga héja is beleszámít ) 40-50 dkg cukor
A narancsokat megmossuk, és zöldséghámozóval sárgarészét lehámozzuk, tetszés szerinti mennyiséget, és ezt robotgéppel ledaráljuk.
A narancsokról lehámozzuk a fehér héját is ( hogy ne legyen keserű )
A gyümölcsöket robotgéppel ledaráljuk, majd hozzákeverjük a darált sárga héját, majd ezt lemérjük és ennek megfelelően kell a zselésító szert, majd a cukrot hozzáadni.
Főzés:
1 kg befőzésre előkészített gyümölcsöt keverjük össze a zselésítő befőzőszerrel, majd állandő keverés mellett forraljuk fel.
Ezt követően adjunk hozzá a cukrot, majd keverjük össze és forrástól számítva 5 percig főzzük.
Az így előkészített dzsemmel töltsük meg a tisztára mosott üveget, majd zárjuk le azt.
Ajándéknak is kiváló.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.