Gyönyörű és biztos finom is
Tésztája
Baba piskóta 2 csomag
Krém:
Narancs marmelád lekvár
1 vanília pudingpor (főzni való)
3 dl narancslé
3-5 csepp narancs aroma
25dkg vaj
6 evőkanál cukor
Díszítés:
kerek piskóta
Narancs zselatin
Narancs szeletek
Narancs kandírozva
Elkészítés
A krémet megfőzzük legelőször is. A narancslében elkeverjük a vaníliás pudingot 3 kanál cukorral krémmé főzzük ,amíg hűl kikeverjük a vajat a másik 3 kanál cukorral és a narancs aromával. Mikor kihűlt a krém belekeverjük a vajat és a narancs marmelád lekvárt .A kerek torta formát alja nélkül csak a karimát papírra rakjuk .Narancs levébe mártott baba piskótákat rakunk alulra .Erre jön egy réteg krém és ezt 3 alkalommal megismételjük .Tetejére is krém kerül ,majd narancs karika szeletek és kandírozott naranccsal megszórjuk. Jó ha egy kicsit vagy egy napot tud állni a hűtőben .Elkészítjük a zselatint a tasak leírása szerint .Majd ha kocsonyásodik ráöntjük a tetejére.
Amikor levesszük a karimát róla külsejét narancslébe mártott kerek piskótával díszitjük.
Készült Apukám 71.szülinapjára
Saját recept ötlet alapján
Csibrák Ildikó
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.