Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Napraforgó kenyér

felvitel dátuma: 2012-02-12 20:52:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2988
részletes recept
Napraforgó kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

760 g liszt, 250 ml langyos tej, 125 ml olaj, 2 tojás, 1k.k. cukor, 2 k.k. , 1 cs.élesztő, 10 dkg vaj a kenéshez,

szezám-,  napraforgó mag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd a többi alkotó résszel összekevertem, dagasztottam, kelesztettem. Jól kezelhető, simuló nem ragadós tésztát kaptam. Két részre osztottam, majd a felét még öt részre . Az öt tészta darabból négyet 22cm átmérőjű körré nyújtottam, az ötödiket 24cm átmérőjű körré .

Nagy méretű tepsibe sütőpapírt tettem.

Ebbe, kerülnek a lapok egymás tetejére utolsónak a nagyobb , úgy hogy a széle körbe lelógjon. Minden lapot külön megvajaztam, csak a legfelsőt nem.

A kör szélétől 1 cm –re kezdődően bevágom a tésztát csillag alakban nyolc helyen. A kapott háromszögeket ezután kifele hajtottam, ezek a napraforgó külső szirmai.

Jön a másik tészta. Ennek a tésztának a negyedét félre tettem. a maradék ¾ tésztát öt egyenlő részre osztottam. Négyet 18 cm-es köröket nyújtottam, az ötödik kicsit nagyobb 20cm kör lett. Ezeket egyenként vajazva, bele raktam középre a 20cm tésztéval a tetején. Majd ismét 1cm-re a szélétől bevágtam 8 részre csillag alakban. Ügyelve , hogy most a vágások a külső szirmok közepén legyenek, majd kihajtogattam és így a kisebb szirmok a nagyobb szirmok közé estek. A maradék tészta lett a közepe.

Az egész tésztát átkentem tej-tojássárga keverékkel. Megszórtam a magokkal. A külső szirmok szezámmagosak, a közepe napraforgó magos lett. Hagytam még 10 percet és sütöttem.

Szakács: Erika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Renáta 2012 március 1

Láttam már ilyet,de egy sem volt ennyire szép! gratulálok szép munka! :-)))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*