Láttam már ilyet,de egy sem volt ennyire szép! gratulálok szép munka! :-)))
760 g liszt, 250 ml langyos tej, 125 ml olaj, 2 tojás, 1k.k. cukor, 2 k.k. só, 1 cs.élesztő, 10 dkg vaj a kenéshez,
szezám-, napraforgó mag
Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd a többi alkotó résszel összekevertem, dagasztottam, kelesztettem. Jól kezelhető, simuló nem ragadós tésztát kaptam. Két részre osztottam, majd a felét még öt részre . Az öt tészta darabból négyet 22cm átmérőjű körré nyújtottam, az ötödiket 24cm átmérőjű körré .
Nagy méretű tepsibe sütőpapírt tettem.
Ebbe, kerülnek a lapok egymás tetejére utolsónak a nagyobb , úgy hogy a széle körbe lelógjon. Minden lapot külön megvajaztam, csak a legfelsőt nem.
A kör szélétől 1 cm –re kezdődően bevágom a tésztát csillag alakban nyolc helyen. A kapott háromszögeket ezután kifele hajtottam, ezek a napraforgó külső szirmai.
Jön a másik tészta. Ennek a tésztának a negyedét félre tettem. a maradék ¾ tésztát öt egyenlő részre osztottam. Négyet 18 cm-es köröket nyújtottam, az ötödik kicsit nagyobb 20cm kör lett. Ezeket egyenként vajazva, bele raktam középre a 20cm tésztéval a tetején. Majd ismét 1cm-re a szélétől bevágtam 8 részre csillag alakban. Ügyelve rá, hogy most a vágások a külső szirmok közepén legyenek, majd kihajtogattam és így a kisebb szirmok a nagyobb szirmok közé estek. A maradék tészta lett a közepe.
Az egész tésztát átkentem tej-tojássárga keverékkel. Megszórtam a magokkal. A külső szirmok szezámmagosak, a közepe napraforgó magos lett. Hagytam még 10 percet és sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.