50 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl kefír
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
kevés cukor
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 tojás a kenéshez.
Töltelék:
2 dl tejföl
25 dkg sonka vagy akármi apróra darálva
10 dkg reszelt sajt
1 fej lila hagyma megaprítva
pici só, bors,
A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük, négyfelé osztjuk és 2-3 milliméter vastagra nyújtsuk kör alakúra, 4 lapunk lesz, tehát kettő darab kalácsunk lesz.
A töltelékhez valókat összekeverjük, egy lapot megkenünk olajjal és erre kenjük a töltelék felét, a másik lappal befedjük.
Egy poharat teszünk a közepére és pizza vágóval felszeleteljük, majd egyet csavarunk a szeleteken, lekenjük tojással, szórunk rá tökmagot vagy szezámmagot és 150 fokon légkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük.
Egyéb sütéssel 180 fokon sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.