Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Napraforgó kalács tökmaggal

felvitel dátuma: 2012-02-24 13:55:24       mai nézettség: 1       nézettség: 2949
részletes recept
Napraforgó kalács tökmaggal
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl kefír
3 evőkanál olaj
teáskanál
kevés cukor
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 tojás a kenéshez.

Töltelék:
2 dl tejföl
25 dkg sonka vagy akármi apróra darálva
10 dkg reszelt sajt
1 fej lila hagyma megaprítva
pici , bors,

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük, négyfelé osztjuk és 2-3 milliméter vastagra nyújtsuk kör alakúra, 4 lapunk lesz, tehát kettő darab kalácsunk lesz.
A töltelékhez valókat összekeverjük, egy lapot megkenünk olajjal és erre kenjük a töltelék felét, a másik lappal befedjük.
Egy poharat teszünk a közepére és pizza vágóval felszeleteljük, majd egyet csavarunk a szeleteken, lekenjük tojással, szórunk tökmagot vagy szezámmagot és 150 fokon légkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük.
Egyéb sütéssel 180 fokon sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*