Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Napraforgó hússal - AMC módra

felvitel dátuma: 2012-08-05 17:27:44       mai nézettség: 1       nézettség: 3590
részletes recept
Napraforgó hússal - AMC módra
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

- 50 dkg liszt

- 1 db tojás,

- 1 kis pohár joghurt,

- 3 ek. olaj,

- 1,5 tk. ,

- 1 ek. cukor,

- 1,8 dl víz,

- 2 dkg élesztő,

- fekete szezámmag vagy mák (ezt én elfelejtettem)

- + 1 tojás a kenéshez.

 

Töltelékhez:

- 50 dkg darált hús (eredeti recept 30 dkg darált főtt sonkát ír)

- 1 ek tejföl,

- 1 tk mustár,

- 1/2 mk paprikakrém (Erős Pista)

- 1/2 mk őrölt bors,

- reszelt sajt,

-

- az eredeti recept hagymát is ír, de én azt kihagytam, nem szeretjük.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tésztát én a kenyérsütő géppel dagasztattam meg, de kézzel is lehet, csak akkor én nem száraz élesztőt használok, hanem frisset, amit előzőleg felfuttatok.

A töltelék elkészítéséhez előmelegítettem egy AMC alapelemet, a darált húst jól átpirítottam rajta, majd amikor a zsírját kiengedte, fűszereztem. Kissé kihűtve hozzákevertem a tejfölt, a mustárt és a reszelt sajtot.

A megkelt tésztát 4 részre osztottam, egyenként 24 cm-es, kör alakú lapokká nyújtottam. (Ezt úgy a legkönnyebb, hogy a főzőelem fedőjét használjuk a megfelelő méret kialakításához.) Két napraforgót készítettem belőlük.

Sütőpapírból 2 kört vágtam ki (itt is a fedőt rajzoltam körbe, csak nagyobb méretűre vágta, a papírt, hogy meg tudjam fogni az edénybe helyezéskor.). Erre fektettem a tésztát, mait megkentem a darált húsos keverékkel. Tetejére került egy másik lap, amelynek a közepére pohár segítségével nyomatot készítettem, vigyázva, hogy ne vágjam át a tésztát, csak benyomódjon. Ebbe került volna a fekete szezámmag vagy mák, de ezt én most elfelejtettem. A tészta széleit egészen eddig a közép körig pizzavágóval sűrűn bevagdaltam, majd az így kialakult szirmokat duplán megtekertem. Tetejét a felvert tojással megkentem.

Közben előmelegítettem egy 24 cm-es AMC alapelemet és a sütőpapír segítségével a tésztát belelhelyeztem. Az AMC elemben nem kell sütőpapírt használni, de a bevagdalt tésztát másképp nem tudtam volna az edénybe belehelyezni, kizárólag ezért volt szükségem.

A Navigéniót alacsony fokozatra állítottam és fedő alatt a tésztát kissé átsütöm. Csak 3-5 perc. Ezután a Navigeniót az edényre fordítom és - továbbra is alacsony fokozaton - a tésztát felülről is megsütöm.

Más töltelékkel is készíthető - akár édessel is - és maradék húsok felhasználására is kiváló. Elkészítése igényel némi türelmet, de megéri!

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.suepax.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Éva 2012 augusztus 6

Wow! Ezt is elkészítem! :D:D:D

10/10 Baby 2012 augusztus 14

Receptjeid főzéstechnikailag a legkorszerűbbek. Ezen a képen a sütés előtti állapot látható, ugye?

10/10 Zsuzsa 2012 augusztus 16

Igen, itt még éppen betettem a sütőelembe, de sajnos, nem sikerült készen lefotóznom, mert megérkeztek a vendégeink és azonnal megették! Majd legközelebb!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*