Wow! Ezt is elkészítem! :D:D:D
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás,
- 1 kis pohár joghurt,
- 3 ek. olaj,
- 1,5 tk. só,
- 1 ek. cukor,
- 1,8 dl víz,
- 2 dkg élesztő,
- fekete szezámmag vagy mák (ezt én elfelejtettem)
- + 1 tojás a kenéshez.
Töltelékhez:
- 50 dkg darált hús (eredeti recept 30 dkg darált főtt sonkát ír)
- 1 ek tejföl,
- 1 tk mustár,
- 1/2 mk paprikakrém (Erős Pista)
- 1/2 mk őrölt bors,
- reszelt sajt,
- só
- az eredeti recept hagymát is ír, de én azt kihagytam, nem szeretjük.
A tésztát én a kenyérsütő géppel dagasztattam meg, de kézzel is lehet, csak akkor én nem száraz élesztőt használok, hanem frisset, amit előzőleg felfuttatok.
A töltelék elkészítéséhez előmelegítettem egy AMC alapelemet, a darált húst jól átpirítottam rajta, majd amikor a zsírját kiengedte, fűszereztem. Kissé kihűtve hozzákevertem a tejfölt, a mustárt és a reszelt sajtot.
A megkelt tésztát 4 részre osztottam, egyenként 24 cm-es, kör alakú lapokká nyújtottam. (Ezt úgy a legkönnyebb, hogy a főzőelem fedőjét használjuk a megfelelő méret kialakításához.) Két napraforgót készítettem belőlük.
Sütőpapírból 2 kört vágtam ki (itt is a fedőt rajzoltam körbe, csak nagyobb méretűre vágta, a papírt, hogy meg tudjam fogni az edénybe helyezéskor.). Erre fektettem a tésztát, mait megkentem a darált húsos keverékkel. Tetejére került egy másik lap, amelynek a közepére pohár segítségével nyomatot készítettem, vigyázva, hogy ne vágjam át a tésztát, csak benyomódjon. Ebbe került volna a fekete szezámmag vagy mák, de ezt én most elfelejtettem. A tészta széleit egészen eddig a közép körig pizzavágóval sűrűn bevagdaltam, majd az így kialakult szirmokat duplán megtekertem. Tetejét a felvert tojással megkentem.
Közben előmelegítettem egy 24 cm-es AMC alapelemet és a sütőpapír segítségével a tésztát belelhelyeztem. Az AMC elemben nem kell sütőpapírt használni, de a bevagdalt tésztát másképp nem tudtam volna az edénybe belehelyezni, kizárólag ezért volt rá szükségem.
A Navigéniót alacsony fokozatra állítottam és fedő alatt a tésztát kissé átsütöm. Csak 3-5 perc. Ezután a Navigeniót az edényre fordítom és - továbbra is alacsony fokozaton - a tésztát felülről is megsütöm.
Más töltelékkel is készíthető - akár édessel is - és maradék húsok felhasználására is kiváló. Elkészítése igényel némi türelmet, de megéri!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.