Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » napraforgó tarjával és sajttal

felvitel dátuma: 2012-04-01 23:36:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1562
részletes recept
napraforgó  tarjával és sajttal
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók:
a tésztához

50 dkg liszt
2 evőkanál tejföl
2 tojás / 1 a tésztához, 1 a tetejére kenéshez
5 dkg vaj/margarin
2 teáskanál
kb. 2 dl tej
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
szezámmag, tökmag, lenmag, napraforgómag

a töltelékhez:

1 natúr sajtkrém /tömlős/
10 dkg füstölt, főtt tarja /darálva, vagy apróra vágva/
2 evőkanál tejföl
5 dkg trappista sajt /reszelve/
5 dkg füstölt sajt /reszelve/
, bors
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük és 8 részre osztjuk.
A tészta hozzávalóiból a szokott módon kelt tésztát gyúrunk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, két egyenlő részre vágjuk
Az egyik részt 5 egyenlő részre osztjuk, majd az elsőt kőr alakúra nyújtjuk /24 cm/ és a tortalap forma lapjára fektetjük, melyre sütőpapírt helyeztünk. Megkenjük töltelékkel.
Ezt a többi 3 lappal megismételjük. Az utolsó 5. lapot is kinyújtjuk, picit nagyobbra, úgy hogy amikor ráhelyezzük az előzőekre, akkor egy kicsit lelógjon köré és a szélein lenyomkodjuk. Az utolsó lapra nem kenünk tölteléket.
Ezt a korongot csillag alakban nyolc részre bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a szélein kb. 1 cm –t ne vágjunk be. Ezután a közepéből kiindulva egyenként kihajtjuk a szeleteket. A másik tészta mennyiségből 6 gombócot csinálunk, egyet félreteszünk, ez lesz a közepe.
A már meglévő tészta közepén maradt lyukba fogjuk behelyezni a következő 5, már kisebb, a lyuknak megfelelő méretűre nyújtott újabb lapokat, mindegyiket szintén megkenjük a töltelékkel.
Ennek a tetejére sem kerül már töltelék. Ezt a kisebb belső korongot is bevagdossuk úgy, hogy az előző szirmok közé kerüljenek a metszések, majd ezt is kihajtogatva kapjuk az újabb szirmokat. A közepébe behelyezzük a félretett utolsó gombócot.
Az elkészült tésztát átkenjük a felvert tojással és tetszés szerint megszórjuk a magokkal, majd fél óra pihentetés után 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Szakács: Anyika


Film link: http://maxkonyhaja.blogspot.com/2009/05/napraforgo-kenyer.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szász Éva 2012 április 2

Nagyon guszta!!!!Ügyes vagy Anyika!!!

0/10 Anyika 2012 április 2

Köszike Évi! Szerintem te ügyesebb vagy! :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*