Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Napraforgó

felvitel dátuma: 2013-01-13 16:41:39       mai nézettség: 1       nézettség: 3594
részletes recept
Napraforgó
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50dkg liszt
  • 1tojás
  • 140g joghurt vagy tejföl
  •  3ek olaj
  • 1,5tk 
  • 1ek cukor
  • 1,8dl víz
  • 2dkg élesztő
  • +1tojás a kenéshez
  •  szezámmag darálatlan mák
  • Töltelék sós változathoz:20dkg pizzasonka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  •  5dkg reszeltsajt
  •  3ek tejföl
  • 1ek mustár
  • 1tk erőspista
  •  só bors
  • Töltelék édes változathoz:20-25dkg dió
  • 3-4ek baracklekvár
  • ízlés szerint cukor
  • 1citrom reszelt héja
  • .Ezenkívül bármivel meg lehet tölteni,csak fantáziánk szab határt.
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 

  • Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk.
  • A többi hozzávalót az olaj kivételével egy tálba tesszük,majd hozzáöntjük a megkelt élesztőt és jól összedolgozzuk.
  • Végül az olajjal is bedagasztjuk,duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a töltelékeket.A hagymát és a sonkát nagyon apróra vágjuk,majd az összes hozzávalót belekeverjük.
  • Ebből a tésztamennyiségből 2 napraforgó lesz,a töltelékek is kettőhöz vannak megadva.
  • Közben szépen megkelt a tésztánk,4 egyenlő cipóra osszuk.
  • Lapostányér nagyságúra nyújtjuk az 1.cipónkat és beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe,
  • rákenjük a töltelék felét,majd ráhelyezzük a 2. kinyújtott tésztánkat,egy kicsit megnyomkodjuk.
  • Egy csészével kört nyomunk a tésztánk közepébe,de nem vágjuk át,majd pizzavágóval 12 egyenlő részre bevágjuk a belső körig.Az így kapott szírmokon csavarunk kettőt és már kész is a napraforgó.
  • kb20 percig pihentetjük,tojással lekenjük,közepét mákkal,szírmait szezámmaggal megszórjuk.180-200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • A másik 2 cipóval ugyanígy járunk el.
  • Az utóbbi időben kicsit változtattam a formán,nem csészével,hanem egy müzlistálkával alakítom ki a közepét,mert sokkal szebb lesz,ha nagyobb.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Vinkó Lászlóné 2013 december 28

Szia! Hát én biztosan megfogom csinálni szilveszterre minkét változatát mert nagyon mutatós és finom is lehet!Köszönöm az ilyen jellegű recepteket mert én imádok sütni,és kipróbálni recepteket!!!BÚÉK!!!!!

7/10 Rita Orehovszki 2014 május 11

Nagyon kreatív.

0/10 Jákli Judit 2014 május 13

Köszönöm szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*