Először elkészítjük a tésztát: a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához mehet a kakaópor és az édesítőszer, melyet kemény és sima masszává verjük. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átmixeljük és hozzáadjuk a felvert tojáshabot.
Ezalatt elkészítjük a sütőpapíros tepsit, amelyet vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk. Nagyon kenjük ki, mert akkor nem fog ragadni és könnyen lehet feltekerni a tekercset. Ráöntjük a masszát a sütőpapiros tepsire. A tésztát elkenjük a tepsin téglalap formájúra, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13 percig sütjük.
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.
Ezalatt elkészítjük a krémet: a csokoládét felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára. Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival és gyümölcsökkel díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.