Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Nagyon túrós szelet

felvitel dátuma: 2012-02-04 13:50:31       mai nézettség: 1       nézettség: 1309
részletes recept
Nagyon túrós szelet
Hozzávalók 12 személyre:

Az alsó tésztához:

35 dg rétesliszt

25 dg vaj

15 dg porcukor

2 tojás

4-5 evokanál tejfol

1 sutopor

 

Toltelék:

1 kg túró

4 tojás

2 vaníliás cukor

doboz tejfol  /250 gr./

4 evokanál búzadara

6 evokanál porcukor,

1 zacskó fahéjas cukor a túró megszórásához

 

A piskótához:

3 tojás

3 evokanál rétesliszt

3 evokanál cukor

A szóráshoz porcukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az alsó tésztához  egyszeruen osszegyúrjuk a hozzávalókat, majd belesímítjuk a tepsibe - én a szilikon lapon sutottem. Kenheto tésztát kell, hogy kapjunk.

A toltelékhez: fehéredésig keverem az egész tojásokat, majd belekeverunk minden osszetevot. Aki szereti tehet bele mazsolyát is, nálunk nem nagyon szeretikRáontjuk a tésztára. Rászórjuk a fahéjas cukrot.

A piskótához az egész tojásokat jól kikeverjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és egy zacskóba toltjuk, aminek levágjuk az egyok sarkát és berácsozzuk vele a túrótolteléket.

A sutésnél figyeljunk, a piskóta hamar megég, ezért ha már picit kezd barnulni, letakarjuk sutopapírral és készre sutjuk.

 

Az alaptrecept az itteni Varecháról van, én az arányokat változtattam úgy, ahogy a családom szereti.

A tepsi mérete 38x38 cm és nagyon sok lesz belole. Jó étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 4

Nagyon jól néz ki!Imádom a túrós sütiket!!:))

10/10 Bihary Livia 2012 február 4

Vittem nagyon guszta!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*