Nagyon jól néz ki!Imádom a túrós sütiket!!:))
Az alsó tésztához:
35 dg rétesliszt
25 dg vaj
15 dg porcukor
2 tojás
4-5 evokanál tejfol
1 sutopor
Toltelék:
1 kg túró
4 tojás
2 vaníliás cukor
1 doboz tejfol /250 gr./
4 evokanál búzadara
6 evokanál porcukor,
1 zacskó fahéjas cukor a túró megszórásához
A piskótához:
3 tojás
3 evokanál rétesliszt
3 evokanál cukor
A szóráshoz porcukor
Az alsó tésztához egyszeruen osszegyúrjuk a hozzávalókat, majd belesímítjuk a tepsibe - én a szilikon lapon sutottem. Kenheto tésztát kell, hogy kapjunk.
A toltelékhez: fehéredésig keverem az egész tojásokat, majd belekeverunk minden osszetevot. Aki szereti tehet bele mazsolyát is, nálunk nem nagyon szeretik. Ráontjuk a tésztára. Rászórjuk a fahéjas cukrot.
A piskótához az egész tojásokat jól kikeverjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és egy zacskóba toltjuk, aminek levágjuk az egyok sarkát és berácsozzuk vele a túrótolteléket.
A sutésnél figyeljunk, a piskóta hamar megég, ezért ha már picit kezd barnulni, letakarjuk sutopapírral és készre sutjuk.
Az alaptrecept az itteni Varecháról van, én az arányokat változtattam úgy, ahogy a családom szereti.
A tepsi mérete 38x38 cm és nagyon sok lesz belole. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.