nagyon egyszerű, meg fogom sütni,praktikus ha gyorsan kell valami finom.
25 + 10 dg szilvalekvár /nekem baracklekvár volt!/
25 dg cukor /mindegy, hogy kristály vagy por/
50 dg rétesliszt
1 evokanál szódabikarbóna
1/2 l tej
csokimáz a tetejére /elhagyható/ / 10 dg csoki + 1 e.k.olaj/
nem elírás, tényleg nem kell hozzá tojás!!!!!!!
A hozzávalókat habverovel egyszeruen osszekeverjuk, nem kell mixert sem használni.
A tepsit /37x37/ vagy kikenjuk és lisztezzuk, vagy sutopapírt használunk, beleontjuk a tepsibe. Félidoben kicsit hurkapálcikával megszurkáljuk és készre sutjuk. Még melegen megkenjuk lekvárral a tetejét, utána hagyjuk kihulni, majd leontjuk a csokival.
Ha esetleg magasabb sutit szeretnénk, sussuk kisebb méretu tepsiben. Az ízét fokozhatjuk mézeskalács-fuszerkeverékkel, szárított gyumolccsel, kompóttal, friss gyumolccsel - fantázia kérdése.
Nálunk is van egy internetes receptoldal - Varecha-ami fakanalat jelent - itt bukkantam rá erre a receptre, Bejgi szakácsnál.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.