Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Nagyon finom Rákóczi túrós.

felvitel dátuma: 2013-09-22 18:25:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1292
részletes recept
Nagyon finom Rákóczi túrós.
Hozzávalók 6 személyre:
Rákóczi túrós ahogy én szoktam.
Többet is kipróbáltam már de nekünk ez jött be.
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 sütőpor
1 van.cukor
1 tojás sárgája
reszelt citromhéj
csipet só
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
Ez lesz a linzer tésztánk. Össze gyúrjuk. Kikent,lisztezett tepsibe teszem. Bár elvileg nyújtani kellene de én bele szoktam nyomkodni. Nekem így könnyebb, nem ragad mindenhova. Na kész, sütjük.
Néhány perc alatt kész. Közben megcsináljuk hozzá a túrót.
50 dkg túrót, 3 evőkanál búzadarával, 1 tojással és 5 dkg cukorral, 1 van.cukorral, citrom héjával össze keverünk.
A kisült tésztát hagyjuk egy picit hülni és megkenjük barack lekvárral. Erre jön a túró töltelék.
Jöhet a tojáshab. A süti koronája.
5 tojás fehérje, 30 dkg cukor.
20 dkg cukrot egy pici vízben /mondjuk legyen 1 dl/ sűrűre főzünk, úgy hogy gyöngyözzön. NEM SZABAD KEVERGETNI!!
A maradék 10 dkg cukrunkat a tojás fehérjékkel habbá verem, majd óvatosan, lassan de folyamatosan hozzá öntöm közben keverem, nem kapcsolom ki a habverőt a cukros vizet. Na ebből príma, kemény hab lesz.
Egyenletesen rákened a túróra és vissza teszed a sütőbe szárítani. 80-100 fokon. NEM SÜTNI, SZÁRÍTANI!!
Nagyon finike.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Szakács: Tündi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*