Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Nagyiféle hordós vegyes savanyúság

felvitel dátuma: 2011-08-15 14:10:40       mai nézettség: 2       nézettség: 3097
részletes recept
Nagyiféle hordós vegyes savanyúság
Hozzávalók 4 személyre:

Uborka,Bogyiszlói paprika,Kis dinnye,Apró csillagtök (bébipatisszon),Karfiol,Gyöngyhagyma,     Zöld paradicsom,Kemény szilva, Zsenge cukkini, tök,


Léhez: 10 liter víz,1 liter 20%-os ételecet,0,5 kg ,  2,5kg kristálycukor,3 dkg borkénpor,3 dkg natriumbenzoát,2 maroknyi egész fekete bors,15-20 babérlevél,2-3 szál torma, 2 csomag mustármag, 2 csomag koriander mag,

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Elõször is alaposan kifertõtlenítünk egy nagy hordót, illetve ha valaki kisebb mennyiséget szeretne készíteni, akkor azt az edényt, vödröt stb. A léhez valókat, beleértve a megtisztított, földarabolt tormát is, fölforraljuk ( kivéve a tartósítót és az ecetet), hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a trtósítót és az ecetet. Majd  hordóba öntjük, lefedjük.

2.         A belevalókat nem kell egyszerre rendelkezésre állni. Amikor szép uborkát kapunk, vegyünk mondjuk 2 kilót, alaposan mossuk, tisztítsuk meg, majd merõkanállal rakjuk (kézzel sose nyúljunk bele, késõbb se, ha kivesszük belõle a savanyúságot) a fûszeres-ecetes lébe, és fedjük le. Ha szép apró (maximum féltenyérnyi) csillagtököt kapunk, abból is vásároljunk kedvünkre, mossuk meg, tisztítsuk meg, és mehet az uborkához, fedjük le.

Jótanács: Végy egy műanyag rácsot olyat amit a mosogatóba szoktak tenni az edények ütésének a megakadályozására. Ezt vágd méretre, majd mosd el jól és bordkénes vízben átzatsd pár percig. Majd ezt tedd a savanyú tetejére, erre egy olyan tálat kel tenni ami nem tartalmaz ezüstöt vagy aranyat. Ezek a nehezékek és így nem úszik a felszínem a savanyúnak való mind a alatt lesz.

3.         Nyár végére meg is telik a hordó a sok finomsággal. Ha kevés lenne rajta a , bármikor készíthetünk újak, utána lehet tölteni a hordóban.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*