Uborka,Bogyiszlói paprika,Kis dinnye,Apró csillagtök (bébipatisszon),Karfiol,Gyöngyhagyma, Zöld paradicsom,Kemény szilva, Zsenge cukkini, tök,
Léhez: 10 liter víz,1 liter 20%-os ételecet,0,5 kg só, 2,5kg kristálycukor,3 dkg borkénpor,3 dkg natriumbenzoát,2 maroknyi egész fekete bors,15-20 babérlevél,2-3 szál torma, 2 csomag mustármag, 2 csomag koriander mag,
Elõször is alaposan kifertõtlenítünk egy nagy hordót, illetve ha valaki kisebb mennyiséget szeretne készíteni, akkor azt az edényt, vödröt stb. A léhez valókat, beleértve a megtisztított, földarabolt tormát is, fölforraljuk ( kivéve a tartósítót és az ecetet), hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a trtósítót és az ecetet. Majd hordóba öntjük, lefedjük.
2. A belevalókat nem kell egyszerre rendelkezésre állni. Amikor szép uborkát kapunk, vegyünk mondjuk 2 kilót, alaposan mossuk, tisztítsuk meg, majd merõkanállal rakjuk (kézzel sose nyúljunk bele, késõbb se, ha kivesszük belõle a savanyúságot) a fûszeres-ecetes lébe, és fedjük le. Ha szép apró (maximum féltenyérnyi) csillagtököt kapunk, abból is vásároljunk kedvünkre, mossuk meg, tisztítsuk meg, és mehet az uborkához, fedjük le.
Jótanács: Végy egy műanyag rácsot olyat amit a mosogatóba szoktak tenni az edények ütésének a megakadályozására. Ezt vágd méretre, majd mosd el jól és bordkénes vízben átzatsd pár percig. Majd ezt tedd a savanyú tetejére, erre egy olyan tálat kel tenni ami nem tartalmaz ezüstöt vagy aranyat. Ezek a nehezékek és így nem úszik a felszínem a savanyúnak való mind a lé alatt lesz.
3. Nyár végére meg is telik a hordó a sok finomsággal. Ha kevés lenne rajta a lé, bármikor készíthetünk újak, utána lehet tölteni a hordóban.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.