1,2 kg pontyhal: 1.2 kg
60 dkg vöröshagyma: 60 dkg
2 db TV paprika: 2 db
1 db paradicsom: 1 db
fokhagyma: 3 gerezd
őrölt pirospaprika édes: 4 evőkanál
őrölt pirospaprika csípős: 1 evőkanál
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
piros arany: 1 tubus
olaj: 1 dl
A megtisztított halat kifilézzük. A halcsontot és a többi nyersanyagot felrakjuk főni. Kb. 3 órát kell főzni.
Fém szűrőn átpasszírozzuk, hal alaplét nyerünk, majd tovább főzzük. Ízesítjük, tetejére olajat öntünk, majd őrölt paprikát.
A hal húst beirdaljuk, úgy, hogy a halat bőrével lefelé fektetjük és a husát a bőréig 3 mm-enként bevágjuk, így átvágjuk az esetleges szálkákat.
A húst utána feldaraboljuk, kb. 3x3 cm kockákra. Picit megsózzuk és bele főzzük a hallébe.
Bográcsban, erős paprikával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.