Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Nagybaracskai pontyhallé

felvitel dátuma: 2011-02-11 20:30:25       mai nézettség: 3       nézettség: 2879
részletes recept
Nagybaracskai pontyhallé
Hozzávalók 4 személyre:

1,2 kg pontyhal: 1.2 kg
60 dkg vöröshagyma: 60 dkg
2 db TV paprika: 2 db
1 db paradicsom: 1 db
fokhagyma: 3 gerezd
őrölt pirospaprika édes: 4 evőkanál
őrölt pirospaprika csípős: 1 evőkanál 
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
piros arany: 1 tubus
olaj: 1 dl

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 190 perc
Elkészítés:

A megtisztított halat kifilézzük. A halcsontot és a többi nyersanyagot felrakjuk főni. Kb. 3 órát kell főzni.
Fém szűrőn átpasszírozzuk, hal alaplét nyerünk, majd tovább főzzük. Ízesítjük, tetejére olajat öntünk, majd őrölt paprikát.
A hal húst beirdaljuk, úgy, hogy a halat bőrével lefelé fektetjük és a husát a bőréig 3 mm-enként bevágjuk, így átvágjuk az esetleges szálkákat.
A húst utána feldaraboljuk, kb. 3x3 cm kockákra. Picit megsózzuk és bele főzzük a hallébe.
Bográcsban, erős paprikával tálaljuk.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*