Nagyon szép!!
550 g simaliszt
125 ml langyos tej
125 ml víz
fél csomag éleszto
2 kk só
1 kk cukor
1 tojás + 1 tojássárgája
2 ek olaj
20 g olvasztott vaj
Toltelékhez:
olvasztott vaj kb. 20 g
fél dobozos (kb. 75 g) tejfol
Tetejére:
tojás
magok (én szezámmagot szórtam rá)
Klasszikus kelt tésztát készítunk: a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztot, mikor már a tej tetején világosbarna hab képzodik, hozzákeverjuk a liszthez és a tobbi hozzávalóhoz. A tésztát 3 részre osztjuk. MInden cipót téglalap alakúra sodorjuk, megkenjuk az olvasztott vajjal és tejfollel. Felcsavarjuk, a végeit jól osszenyomkodjuk. A 3 felcsavart rúdból copfot fonunk és hagyjuk megkelni. Felvert tojással megkenjuk, megszórjuk a magokkal és 190 fokon aranybarnára sutjuk.
A receptet egy szlovák internetes receptgyujteménybol vettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.