Nagyon jó!Én is az ilyeneket szeretem!
20 dkg zabpehely (apró)
10 dkg mogyoróvaj
3 ek. méz
4 ek. sárgabarack lekvár
5 dkg mazsola
10 dkg datolya
4 dkg dió
4 ek. szezámmag
1 dl kókuszreszelék
1 tk. fahéj
2 dkg 70 % étcsoki
2 ek. extraszűz olivaolaj
A diót, datolát és csokoládét durvára vágjuk.
A mogyoróvajat, olivaolajat, mézet és lekvárt összemelegítjük, majd a száraz anyagokkal összekeverjük.
A tepsit megkenjük olivaolajjal és belenyomkodjuk az elkészült masszát.
Sütőt előmelegítjük 160 fokra és 30 percig sütjük. ( A teteje kicsit megpirul)
Melegen felszeleteljük. (14 szelet)
(Az eredeti recept szilikonformát ír, nekem nincs, de így sem ragadt bele a tepsibe, valamint hidegen is szeletelhető)
Nagy csodálója vagyok a tortáknak, de inkább olyan édességeket gyártok, amiből kisebb mennyiség is készíthető és/vagy hosszú az eltarthatósági ideje és nem utolsó szempont, hogy az egészségfilozófiámba is illeszkedik:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.