Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Műzli halmocskák

felvitel dátuma: 2011-03-31 18:39:17       mai nézettség: 2       nézettség: 1060
részletes recept
Műzli halmocskák
Hozzávalók 4 személyre:

Az alaphoz:
100 gr zabpehely
50 gr vaj vagy margarín
2 nagy evőkanál méz
1 egész tojás

A kókuszoshoz:
100 gr kókuszreszelék
100 gr barackbefőtt apró kockákra vágva,
és levétől lecsurgatva
8 kocka sötét csokoládé
kb 50gr apró kockákra vágva

Az almáshoz:
Egy alma meghámozva, és apró kockákra vágva
1 maréknyi apróra vágott dió
1 maréknyi megmosott mazsola

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

A megtisztított zabpehelyhet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a mézzel és a tojással.Félretesszük, és fél órát állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a többi hozzávalót.A gyümölcsöt és a csokoládét soha ne reszeljük, mert a végeredmény nem lesz megfelelő.
Nálunk legjobban ízlik a kókuszos és az almás műzli.
Tetszés szerint ki ki a maga szájíze szerint készíthet másfajta műzli halmocskákat.Csak arra kell ügyelni, hogy az alaphoz soha ne kerüljön túl sok hozzávaló, mert az egész széteshet.
Amikor az alap megszívta magát, akkor jöhetnek hozzá a megfelelő hozzávalók.
Egy egy alaphoz hozzákeverem a megfelelő hozzávalókat, és kikent tepsire (legjobb margarinnal) kézzel jól összenyomkodva 5 cm átmérőjű halmocskákat rakok, amiket egy kicsit még a tepsihez hozzányomok.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütöm.
Egy adagból 16 db a végeredmény.Egy honapig is eláll, ha nem fogy el.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*