Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Muszaka

felvitel dátuma: 2012-03-29 16:25:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2377
részletes recept
Muszaka
Hozzávalók 8 személyre:

50 dkg darált marhahús

1 kg padlizsán

1 kg burgonya

10 dkg vaj

3 ek finom liszt

4 dl tej

2 fej vöröshagyma

3 db paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

1 mk.őrölt fekete bors

1 mk.oregánó

1 mk.őrölt kömény

1 mk.őrölt fahéj

1 dl olíva olaj

ételízesítő

20 dkg reszelt trappista vagy parmezán sajt

http://www.boller.hu

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és megfőzzük. A padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon (serpenyőben vagy rostlapon) megsütjük. A paradicsomot kockákra vágjuk. A vajból, tejből és a lisztből besamel mártást készítünk /világos vajas rántás, tejjel sűrűre főzve /, majd ízesítjük ételízesítővel és borssal.

Elkészítés: A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a húst, befűszerezzük sóval, őrölt köménnyel, borssal, fahéjjal, oregánóval. Pici vizet alá öntve puhára pároljuk. Belekeverjük a felkockázott paradicsomot, de nem főzzük tovább. Egy magasabb szélű tepsibe rétegezzük. Először a burgonyát, a húst. Befedjük a padlizsánnal. Rákenjük a besamel mártást, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben, k.b. 30 perc alatt (160 fokon) készre sütjük.

étvágyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*