50 dkg darált marhahús
1 kg padlizsán
1 kg burgonya
10 dkg vaj
3 ek finom liszt
4 dl tej
2 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
só
1 mk.őrölt fekete bors
1 mk.oregánó
1 mk.őrölt kömény
1 mk.őrölt fahéj
1 dl olíva olaj
ételízesítő
20 dkg reszelt trappista vagy parmezán sajt
Előkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és megfőzzük. A padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon (serpenyőben vagy rostlapon) megsütjük. A paradicsomot kockákra vágjuk. A vajból, tejből és a lisztből besamel mártást készítünk /világos vajas rántás, tejjel sűrűre főzve /, majd ízesítjük ételízesítővel és borssal.
Elkészítés: A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a húst, befűszerezzük sóval, őrölt köménnyel, borssal, fahéjjal, oregánóval. Pici vizet alá öntve puhára pároljuk. Belekeverjük a felkockázott paradicsomot, de nem főzzük tovább. Egy magasabb szélű tepsibe rétegezzük. Először a burgonyát, rá a húst. Befedjük a padlizsánnal. Rákenjük a besamel mártást, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben, k.b. 30 perc alatt (160 fokon) készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.