Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Muszaka

felvitel dátuma: 2011-03-18 17:12:09       mai nézettség: 1       nézettség: 4028
részletes recept
Muszaka
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 db padlizsán
  • 3-4 burgonya
  • 0,50 kg darálthús
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 2-3  gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó

Besamel:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg sajt
  • 1 tojás
  • szerecsendió, fehérbors
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben alufóliára helyezve, megsütjük.

A krumplit héjjában megfőzzük

Az apróra szeletelt  hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot, oregánót,   tört fokhagymát.  Amikor kezd kifehéredni a hús, hozzáöntjük a paradicsom konzervet és sűrűre főzzük.

Besamel elkészítése:

Megolvasztjuk  a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, Beleszórom a sajtot (nem kell túl apróra vágni vagy reszelni, úgy is elolvad a forró besamelben. Beleütünk 1 tojást. sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük

Rétegezés:

Egy kiolajozott tepsit kirakjuk a felszeletetl burgonyával, majd ráöntünk a húsos mártásból, majd besamelt,  ezután padlizsánszeletekkel lerakjuk, majd ismét a húsos mártás és végül a besamel következik.

Előmelegített sütőben, 180 fokon . 25 perc alatt  átsütjük.

Szakács: rozalindaa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*