Besamel:
A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben alufóliára helyezve, megsütjük.
A krumplit héjjában megfőzzük
Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot, oregánót, tört fokhagymát. Amikor kezd kifehéredni a hús, hozzáöntjük a paradicsom konzervet és sűrűre főzzük.
Besamel elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, Beleszórom a sajtot (nem kell túl apróra vágni vagy reszelni, úgy is elolvad a forró besamelben. Beleütünk 1 tojást. sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük
Rétegezés:
Egy kiolajozott tepsit kirakjuk a felszeletetl burgonyával, majd ráöntünk a húsos mártásból, majd besamelt, ezután padlizsánszeletekkel lerakjuk, majd ismét a húsos mártás és végül a besamel következik.
Előmelegített sütőben, 180 fokon . 25 perc alatt átsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.