Tagnap reggel pattant ki a fejemből a recept. A pulykahúst megvettem már hamarabb, de nem volt semmi ötletem. A rizses hús meg más uncsi. És akkor jött a megvilágosodás az egyik boltban, hogy joghurtot is teszek a mustáros flekkenemhez.
Előző éjszaka bepácolom a csíkokra vágott húst. A vöröshagymát félholdra, a fokhagyma gerezdeket megfelezem. Egy jól zárható edénybe teszem a hússal. Egy másik kis edényben összekeverem a mustárt, az olaj felét, majorannát, sót, borsot, flekken fűszerkeveréket és lezárom. Ezután össze szoktam jól rázni. Keverni is lehet lezárás előtt persze. A hűtőben érlelem másnapig. Egy magasabb falu serpenyőben vagy egy szélesebb edényben az olaj másik felét felhevítem és ráborítom a bepácolt keveréket. Gyakran kevergetve addig pirítom, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután jöhet rá a víz. Fedő alatt 8-10 percig gyakori kevergetés mellett pároljuk. Ha a joghurt folyósabb, akkor csak simán ráöntjük, majd egy evőkanál liszttel meghintjük. Ha tömörebb, akkor előtte a lével és egy evőkanál liszttel vegyítjük, utána adjuk hozzá. 4-5 perc alatt szépen besűrűsödik.
A tócsni: A meghámozott burgonyát lereszeljük a nagyobb lyukú részen. Jól kinyomkodjuk, leöntjük róla ami kijött. Jöhet rá a tojás, a liszt (ebből hagyjunk egy keveset a kezünkhöz!), só, bors, metélőhagyma. Dolgozzuk el, hogy egy kellemesen formázható masszát kapjunk. Olajat hevítünk, majd lisztezett kézzel korongokat formálunk és kisütjük. Fifyeljünk oda, mert könnyen megég!!!
Fokhagymával, gombával, répával, almával is készíthetjük. Sőt, van, amikor zöldborsót teszek bele:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.