Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

felvitel dátuma: 2014-12-26 11:45:30       mai nézettség: 2       nézettség: 2030
részletes recept
Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók:

·         8 szelet karaj csont nélkül

·         1 db chili paprika

·         2-3 evőkanál mustár

·         ízlés szerint

·         csipet őrölt bors

A panírozáshoz:

·         15 dkg finomliszt

·         3 db tojás

·         20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

·         étolaj

 

A körethez:

·         1 kg burgonya

·         3 dl majonéz

·         2 dl tejföl

·        

·         2 ek mustár

·         porcukor

·         citromlé

·         őrölt fehér bors

·         só

·         1 cs. újhagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára. 

A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.

A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd , forró olajban, közepes lángon kisütjük.

Köretnek majonézes burgonyát készítettem mellé.

Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*