Egy szép nagy padlizsán,
2 db. közepes méretű burgonya,
30 dkg. darált sertéshús (vagy bármilyen sült hús maradéka)
10 dkg. párolt rizs (lehet maradék)
1 dl. tejfel vagy tejszín
1 kisebb paradicsom
1 tojás,
só, bors, kevés reszelt sajt, petr. zöld.
Ha a besamel mártást valaki jobban szereti, akkor tejfel és tojás helyett azzal öntse le.
A padlizsánt meghámozom, felszeletelem kb. 1 cm-res vastagságúra, besózom, állni hagyom. A burgonyát meghámozom, felkarikázom. A padlizsánról leitatom a nedvességet, lisztbe forgatom, gyorsan átsütöm olajban, utána a karikára vágott burgonyát is átsütöm, de liszt nélkül. Egy kb. 1 literes (ovális edény aljára rakok a burgonyából, majd a padlizsánnal kibélelem az edényt, rizs, darált hús, burgonya, padlizsán, rizs, darált hús, burgonya - ameddig tart. Felülre lehetőleg padlizsán kerüljön, rá hámozott, karikára vágott paradicsom, leöntöm tojással elkevert tejfellel (ha kevés még tejet lehet hozzá tenni), reszelt sajt és petr.zöld, mehet a sütőbe.Másnapra jobban összeérnek az ízek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.