Hozzávalók:
1 cs. mozzarella /a zacskós, lében úszó kis gömbök/
1-2 paradicsom
paprika /nálam erős/
1 gerezd fokhagyma
1 kis poharas kefír vagy joghurt esetleg tejföl
kicsi só
1 evőkanál olívaolaj
pici cukor
pici ecet
őrölt bors
bazsalikom /friss vagy szárított/
snidling
pirított kenyér
Elkészítés:
A mozzarellákat félbevágom és egy tálba rakom. A paprikákat karikára szeletelem, a paradicsomot kis kockára vágom és hozzáadom a sajtgolyókhoz és gyengén megsózom.
A fokhagymát apróra vágom, hozzáadom az olajat, a cukrot, a kefírt, az ecetet és jól elkeverem. Az összeállított mártást ráöntöm a sajtos, zöldséges keverékre, majd az egészet lágyan összekeverem.
Az összeállított salátára szórok őrölt borsot és bazsalikomot, majd ráteszem a felaprított snidlinget is.
Pirított kenyérszeletekkel tálalom.
Kiválóan alkalmas egy finom, könnyű vacsorának.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.