Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Mozart torta

felvitel dátuma: 2016-12-09 14:54:33       mai nézettség: 1       nézettség: 880
részletes recept
Mozart torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

Tészta: 8db tojás, 8 ek cukor, 7,5 ek liszt, 1,5ek kakaó, 8 ek meleg víz, 4 ek étolaj, 0,5 tasak sütőpor

Krém:  1 cs vaníliás puding, 10 dkg cukor, 3 dl tej, 2 db tojás, 8 dl tejszín, 1,5 üveg mandula aroma, 25 dkg mogyorókrém, 20 -25 dkg marcipán

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés

A szokásos módon piskótát sütünk.
A pudingot, cukrot, tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, krémet készítünk. Majd a tojás felvert habját melegen a krémhez keverjük, kihűtjük.
8 dl tejszínt felverünk, (Meggle) kb. 3 dl tejszínt és 1,5 üveg mandulaaromát (zöldet) teszünk a pudingos krémhez, a maradék tejszínnel fogjuk bevonni a tortát.
Kell még 25 dkg mogyorókrém, 20-25dkg marcipán (hamis marcipánt készítettem)
A tortát 3 lapra vágjuk, megkenjük mandulás krémmel, rárakjuk a kinyújtott marcipánt. (folpack között nyújtottam)
Megkenjük olvasztott mogyorókrémmel, ha szükséges hűtsük, amíg visszaszilárdul. Ráhelyezzük a piskótát, és ismét mandulás krém következik, ezután befedjük a harmadik lappal, majd lehet díszíteni pár órára hűtőbe rakjuk.
 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*